Реєстрація /

Відбудеться повне переформатування офісних форматів

Зараз попит змінюється.

Вже зараз з'явилися нові формати – гнучкі робочі місця, коли на одному місці сидить кілька людей, а простором користується кілька проектних команд, також деякі open space переформатують в кабінетну систему. 

«Найбільшою популярністю користуються офіси, в які можна в'їхати, не вкладаючи додаткові гроші в адаптацію – тобто повністю готові для роботи, часто навіть з меблями. Під такі вимоги підходять коворкінг і офісні приміщення в бізнес-центрах», – зазначає 100realty.ua Володимир Гелюта, керуючий партнер UTG Offices.

Глобально коронакриза переформатувала ринок офісної нерухомості з ринку орендодавця в ринок орендаря. Якщо раніше спостерігався брак якісних офісних площ і бізнес-центри диктували свої умови, то сьогодні орендар вільно обирає з яким БЦ і за яким контрактом йому працювати. 

Карантин рано чи пізно закінчиться, люди повернуться в офіси і почнуть працювати з новою силою. І, за словами експерта, саме коронакриза зробить ринок більш цивілізованим і якісним незалежно від місця розташування. 

«Вже зараз немає великої різниці для компаній, в якій локації розміщувати свій офіс – быля станції метро Палац Україна, Кловська, Політехнічний інститут або Позняки. Якщо це красива будівля з якісними площами, розвиненою інфраструктурою і правильними сервісами, то вона буде затребувана де-завгодно», – зазначає Володимир Гелюта.

Стаття по темі: Пільгова іпотека в Україні в 2021 році – як отримати кредит на квартиру під 7% річних

Нагадаємо, що раніше зниження ставок за іпотечними кредитами було безпосередньо прив'язане до зниження облікової ставки НБУ. У квітні «учетка» була знижена до 8%. Однак через майже місяць під такий відсоток іпотека доступна тільки в рамках програм Державного фонду сприяння молодіжному будівництву. Також чиновники обіцяли, що у кожного громадянина України буде можливість оформити іпотечний кредит під 10%.

Джерело