Реєстрація /

«Вертолітний майданчик Януковича» заблокували націоналісти

Їхня вимога – повернути об'єкт у державну власність.

У понеділок, 16 жовтня представники «Національного корпусу», «Свободи» та «Правого сектора» захопили, або як вони заявляють, «взяли під контроль» конгресно-виставковий центр «Парковий» на Парковій дорозі в Києві, відомий в народі як вертолітний майданчик екс-президента-віткача Віктора Януковича.

Вимоги активістів – націоналізація об'єкта. Мовляв, поки це не відбудеться, вони будуть його утримувати.

«Ми вимагаємо негайної націоналізації вертолітного майданчика Януковича. Вимагаємо негайно зупинити «невизначений статус» цієї споруди. Ми повернемо контроль над будівлею тільки державній установі під контролем київської громади», – йдеться у заяві.

Кроки до націоналізації об'єкта, на думку націоналістів, мають бути такими: повернути будівлю у держвласність, провести відкритий конкурс за цільовим призначення споруди, провести незалежну і відкриту оцінку всього комплексу, включаючи вартість землі тощо.

Нагадаємо, в серпні суд заборонив комерційне використання вертолітного майданчика, але після цього там все одно відбувалися різні заходи, в тому числі і за участю міських та державних чиновників вищої ланки.

Джерело