Реєстрація /

Київрада просить розібратися з хостелами

Депутати направлять звернення до Верховної Ради.

Депутати погодили проект рішення, який передбачає звернення до Верховної Ради України щодо впорядкування діяльності хостелів.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міськради.

За словами автора відповідного проекту рішення депутат Київради Олександра Пабата, останнім часом все частіше житлові приміщення використовуються в якості хостелів, міні-готелів, приватних гуртожитків, що призводить до порушення прав інших мешканців цих будинків.

У проекті звернення наголошується, що хостели часто використовують комунальні послуги без відповідних лічильників (вода, газ, ліфти). Також власники хостелів іноді нехтують правилами пожежної безпеки, що ускладнює швидку евакуацію.

За словами Пабата, Київрада повинна звернутися до парламенту з проханням визначити правовий статус хостелів і подібних об'єктів, розробити чіткий порядок їх реєстрації, розміщення та функціонування, щоб виключити або жорстко регламентувати розміщення хостелів в житлових будинках. А також – запровадити механізм контролю за діяльністю хостелів і розробити дієву систему штрафів та інших санкцій за порушення попередньо зазначеного порядку.

Раніше повідомлялося, що в центрі Києва виявили незаконні готелі та хостели.