Реєстрація /

Вартість будинків виросте восени

Зростатиме попит.

Упродовж 2021 року середня вартість приватних будинків в Україні в доларовому еквіваленті залишається стабільною.

Про це, спираючись на проведене дослідження ГІС «Увекон», заявив партнер із розвитку бізнесу компанії «Увекон» Олександр Коробко. 

Саном на початок липня середня вартість приватних садиб в Україні становить 474,7 дол/ кв.м.
Понад 65% всієї пропозиції припадає на домоволодіння площею до 100 кв. М близько 45% – на будинки площею від 100 кв.м до 300 кв.м і менше 5% на великі будинки площею від 300 до 600 кв.м.

У свою чергу Володимир Шалаєв, генеральний директор групи компаній «Увекон», вважає, що сегмент приватних будинків знаходиться майже на пікових цінових показниках, що відповідають платоспроможному попиту.

«Проведене дослідження засвідчує, що вартість приватних будинків, незалежно від їхньої площі чи регіону, перебуває майже на пікових цінових показниках. Попит і пропозиція на приватні будинки досить збалансовані, жодного ажіотажу на ринку не відбувається», – сказав експерт.
Він підкреслив, що ціноутворення на приватні будинки по всій країні має однакові тенденції. 
За його прогнозом, цінова динаміка може бути відчутною у вересні-жовтні, коли розпочнеться активний сезон. Проте цілком вірогідно, що наприкінці грудня ціна може дещо знизитися, повернувшись до показників червня.

«За збереження відносної економічної та епідемічної стабільності вартість приватних будинків за підсумками року може залишитися сталою з незначними коливаннями залежно від регіону, місця розташування, площі, зручного транспортного сполучення, якості комунікацій тощо. Найбільший попит очікується на  невеликі будинки площею до 100-150 кв. м, відповідно вартість будинків великої площі за всіма ознаками буде поволі знижуватися. З вересня по грудень 2021 року цінові коливання навряд чи перевищать 2-3%. У найближчі 3-6 місяців стрімке зростання цін в сегменті приватних будинків малоймовірне», – підсумував Володимир Шалаєв.  

Раніше забудовники розкритикували закон про нові податки на продаж нерухомості в новобудовах.

Стаття по темі: Якими будуть податки при купівлі-продажу квартир в новобудовах – коментарі автора закону

Джерело

Теґи