Реєстрація /

В усіх нових великих супермаркетах будуть зобов’язані проектувати туалети для відвідувачів

Нові норми вступлять у дію з 1 серпня.

У нових та реконструйованих гіпермаркетах, супермаркетах та інших продовольчих магазинах з торговельною площею 2500 кв. метрів і вище та універсальним асортиментом товарів необхідно буде обов’язково передбачати громадські вбиральні для відвідувачів. 

Відповідна норма вступить в дію з 1 серпня цього року.

«Сьогодні проектувальники зобов’язані передбачати громадські вбиральні для відвідувачів лише у непродовольчих торговельних центрах. Це ТЦ і ТРЦ, універмаги, великі магазини одягу, взуття, дитячих товарів, наприклад, іграшок. Новими змінами у ДБН ми вводимо обов’язкове проектування громадських вбиралень і у великих продуктових магазинах, зокрема, гіпермаркетах та супермаркетах з площею понад 2500 кв. метрів. Це важливо робити і це комфорт людей», – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Туалетні кімнати мають бути роздільними для чоловіків та жінок та обов’язково мати універсальну кабіну для людей з інвалідністю.

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядається доцільність внести відповідні зміни для збільшення кількості жіночих туалетів, які проектуються у громадських закладах.
 

Джерело