Реєстрація /

В Україні виділили майже 2 мільярди гривень ОСББ на утеплення будинків

Вже подали сотні заявок.

Фонд енергоефективності отримав 282 заявки від ОСББ на участь в програмі «Енергодім». За попередніми підрахунками, загальна вартість цих проектів складає 1,9 млрд грн, з яких ґрантова частина — близько 1,35 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.

Програма «Енергодім» передбачає  надання ґрантів для ОСББ з часткового відшкодування витрат на заходи з енергетичної ефективності у багатоквартирному будинку. Програма передбачає два пакети заходів «Легкий» та «Комплексний», які відрізняються між собою обсягом робіт з енергетичної ефективності у будинку.
Фонд енергоефективності планує запровадити поетапну виплату ґрантів для всіх проєктів Фонду за пакетом «Легкий». Це дозволить зменшити фінансове навантаження на ОСББ, особливо на перших етапах реалізації проєктів програми «Енергодім».

«Фонд енергоефективності здатен та повинен реалізовувати передові та найскладніші проекти з комплексної модернізації житлових будинків в Україні, забезпечуючи найвищі показники скорочення обсягів споживання енергоресурсів на 40% і більше», — зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що до кінця 2020 року фахівці ДТЕК Київські електромережі безкоштовно замінять електролічильники більше 28 тисячам клієнтів. Замість старих приладів обліку їм встановлять нові та сучасні, які допомагають заощаджувати. Енергетики закликали киян допускати співробітників енергокомпанії у власні помешкання для виконання монтажних робіт та розповідають, як упевнитись, що до них в оселю завітав саме співробітник ДТЕК.

Джерело