Реєстрація /

В Україні побудують залізничні гілки європейського стандарту

Швидкісні поїзди будуть ходити як всередині країни, так і за кордон.

В Україні розробляється кілька великих проектів залізничного сполучення європейського стандарту. Зокрема, це пошук інвесторів та затвердження проектів вузькоколійних гілок «Київ-Одеса» і «Львів-Варшава» (українська ділянка від Львова до пункту пропуску «Шегині»).

Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів: «Хочемо включити в перелік перспективних проектів першу концесійну залізницю, євроколію, яка з'єднає Київ і Одесу. З цього питання проводимо зараз переговори з китайськими компаніями на умовах державно-приватного партнерства. Я сподіваюся, що ці переговори будуть успішними. У тимчасовому розрізі це мінімум від 5 до 10 років з сьогоднішнього дня – якщо переговори йдуть успішно і у нас ефективно працює менеджмент «Укрзалізниці».

У свою чергу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій поділився планами щодо розвитку залізничного сполучення з найближчими європейськими країнами: «У найближчому майбутньому ми плануємо поєднати Львів і Варшаву сучасним швидкісним залізничним сполученням. Попередньо планується, що в передмісті Львова - Брюховичах – буде кінцева зупинка, де людина зможе зайти і там же пройти паспортний контроль і фактично без зупинки їхати до Варшави».

Спікер додав, що за попередніми розрахунками, це дозволить істотно збільшити кількість українців, які зможуть проходити прикордонний контроль без проблем і труднощів.

Джерело