Реєстрація /

В Україні площа нового житла скоротилася на третину

Мінрегіонбуд опублікував статистику за підсумками першого півріччя 2018 року

За перші шість місяців 2018 року площа житла, введеного в експлуатацію в Україні, склала майже 3,3 мільйона квадратних метрів. За інформацією Держслужби статистики, по всій країні за півріччя здані 37,2 тисячі нових квартир.

У порівнянні з першим півріччям 2017 року відбулося істотне зниження по введенню житла в експлуатацію - на 29,2%. У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вважають, що спад пов'язаний з вирівнюванням ситуації на ринку нерухомості після різкого підйому.

«Чому є спад? У минулому році був неабиякий будівельний бум, тепер ринок стає більш рівномірним та стабільно розвивається. Крім того, традиційно більш активним для галузі є друге півріччя і результати першого півріччя менш показові», – впевнений заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Будівництво нового житла в Україні скоротилося
Мінрегіонбуд опублікував дані про обсяги нового житла, введеного в эксплуатацію в Україні

 

Раніше голова Кабінету міністрів України Володимир Гройсман заявив, що уряд продовжить програму модернізації освітніх установ. «Ми будемо стимулювати будівництво дитячих садків, щоб зняти питання черги. Будемо підтримувати будівництво шкіл», – обіцяє Гройсман.

Стаття по темі: Як зареєструвати право власності на квартиру в новобудові: оформляємо документи, знижуємо ризики

Джерело