Реєстрація /

В Україні набуває популярності обстеження багатоповерхівок на предмет їхньої безпеки

Збільшилася кількість компаній, які проводять обстеження.

Держархбудінспекція повідомила, що в Україні зростає популярність такої послуги, як обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва.

Таке обстеження здійснюється на виконання статті 392 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» для оцінки відповідності об’єктів, що експлуатуються, основним вимогам до будівель і споруд, а також з метою вжиття обґрунтованих заходів для забезпечення їх надійності та безпеки протягом усього періоду існування.

Зокрема, обов’язковому обстеженню підлягають об’єкти із середніми та значними наслідками, а також всі багатоквартирні житлові будинки.
Інформація про суб’єктів, які можуть виконувати обстеження, публікується на офіційному сайті

Держархбудінспекції (відповідно до Порядку обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.04.2017 №257).
Зокрема, за останні два місяці на 27% зросла кількість суб’єктів, інформацію про яких розміщено у відповідному розділі на сайті ДАБІ. Це дає можливість власникам або управителям будинків та споруд швидко орієнтуватися, хто в їх регіоні може виконати відповідні роботи з обстеження будівлі.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що 1 грудня набувають чинності нові державні будівельні норми щодо проектування житлових будинків. Вони розповсюджуються на нове будівництво і реконструкцію житлових будинків до 73,5 м, як одноквартирних так і багатоквартирних, а також спеціалізованих будівель і гуртожитків.

Джерело