Реєстрація /

В Україні будуватимуть тепер дороги із вузькими крайніми смугами руху

Внесли зміни у норми.

Міністерство регіонального розвитку та будівництва змінило ширину крайніх смуг руху при будівництві доріг.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Тепер при проектуванні чи ремонті доріг загального користування впровадять звуження ширини лівих смуг руху на дорогах першої категорії (з трьома і більше смугами руху в одному напрямку) до 3,5 м замість 3,75 м.

«Звуження ширини смуг руху на дорогах – дуже вдала практика для підвищення безпеки, яка працює в багатьох країнах Європи і світу. Тому ми вирішили ввести її під час нового будівництва найбільших і найбільш інтенсивних українських трас при влаштуванні лівих швидкісних смуг», – йдеться в повідомленні .
Зміна почне діяти вже з 1 вересня.

За словами чиновника, новими змінами також встановлена нова ширина зупинкової смуги руху на дорогах вищих категорій (I-II категорій) – 3 м замість 2,5 м.

дороги

Стаття по темі: Скільки ремонтують мости в Києві: рекордсмен Південний міст перекритий 5 місяців на рік

Раніше повідомлялося, що Вантовий міст через гавань р. Дніпро готують до демонтажу, який розпочнеться не раніше наступного року. У зв’язку із перенесенням інженерних мереж, що проходять під мостом, задля безпеки водіїв та пішоходів встановлено нові обмежувальні знаки та огородження. Це підготовчі роботи для будівництва заїзду з вул. Верхній Вал на Подільсько-Воскресенський мостовий перехід.

Джерело