Реєстрація /

В Києві найбільше забудовуються 3 райони, за півроку введено в експлуатацію 430 тис «квадратів» житла

Статистика свідчіть, що в 2019 році найбільше нового житла з’явилося у Подольскому районі

За перше півріччя 2019 року в Києві введено в експлуатацію більше 430 тисяч квадратних метрів житла.  Більшість з них – це зведення багатоквартирних будинків.

Головне управління статистики у м. Київ відзначає, що загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні-червні поточного року збільшилась на 28,9%, якщо порівнювати за аналогічним періодом 2018 року.

Лідером у житловому будівництві наразі є Подільський район столиці – тут введено в експлуатацію 108 тисяч «квадратів» житла, це чверть від загальної площі у Києві. На другому та третьому місцях Дарницький (91,1 тис кв.м) та Дніпровський (83,2 тис кв.м) райони. Найменше будують в Оболонському районі – його частка у житловому будівництві займає лише 0,2%.

Стаття по темі: Коли жителів «хрущовок» переселять в новобудови: реконструкцію застарілого житла обіцяють зрушити з мертвої точки

Згідно статистичних даних, за перші 6 місяців 2019 року в експлуатацію введено 6430 квартир. Середня площа нового житла в Києві складає 67 квадратних метрів.

Нагадаємо, що раніше ріелтори назвали райони Києва, де найчастіше купують квартири в новобудовах. Виявилося, що найбільшим попитом користуються нові житлові комплекси у Дарницькому та Шевченківському районах столиці. Відзначається, що покупці житла в Києві літом 2019 року роблять вибір на користь найбільш доступних економ-варіантів.
 

Джерело