Реєстрація /

В центрі Києва встановили автоматизовані туалети (фото)


Встановлюватимуть нові вбиральні.

Десять автоматизованих громадських вбиралень встановили в центрі Києва. Це сучасні комплекси з антивандальним захистом.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.
«Окрім капітальних споруд у парках та зонах відпочинку, у центрі Києва встановлюємо автоматизовані громадські вбиральні. Це сучасні комплекси з антивандальним захистом. Зовні нові туалети мають вигляд колон, аби не дисонувати з архітектурою історичного Києва. Таких вбиралень у центрі столиці встановили вже 10. Але цього замало. Тому, будемо розглядати можливість розміщення більше сотні таких вбиралень», – повідомив Віталій Кличко.

Зокрема, такі вбиральні встановлюють в історичній частині міста, де пролягають популярні туристичні маршрути. На Європейській площі, на Хрещатику, вулиці Прорізній та на Володимирському проїзді.
До цього проекту залучалися і бюджетні кошти, і кошти меценатів.

Автоматизовані вбиральні обладнані автоматичним відкриттям дверей, безконтактною сушкою рук, датчиком присутності відвідувача, кнопкою виклику допомоги. Вартість користування туалетом – 5 гривень. Кошти спрямовують на утримання вбиралень.
 

туалеттуалет

Нагадаємо, протягом 2015-2018 років у столиці побудували і відремонтували 32 громадські вбиральні.

Читайте також: Купити землю під будинок в Києві і області: продавці готові знижувати ціну

Раніше повідомлялося, що цього року у столичних школах активно ремонтуватимуть вбиральні. На це передбачено більш ніж 73 мільйони гривень. При цьому дві третини коштів піде на капітальні ремонти, а інша частина – на поточні. Найбільше туалетних кімнат планують відремонтувати в Деснянському районі, де передбачено для цього 13,2 млн грн.

Джерело