Реєстрація /

Вбиральні у столичних школах відремонтують за 73 мільйони гривень

Роботи проведуть цього року.

Цього року у столичних школах активно ремонтуватимуть вбиральні. На це передбачено більш ніж 73 мільйони гривень. При цьому дві третини коштів піде на капітальні ремонти, а інша частина – на поточні. Найбільше туалетних кімнат планують відремонтувати в Деснянському районі, де передбачено для цього 13,2 млн грн.

«Зокрема, передбачається повна заміна застарілого сантехнічного обладнання, вентиляції, мереж водопостачання, електричних мереж і каналізації. Нова сантехніка повинна бути сучасною та зручною: ми відмовляємося від підлогових (так званих «чаш Генуя») та рекомендуємо звичайні, якісні унітази, умивальники та іншу необхідну сантехніку. Таким вимогам будуть відповідати вбиральні після капітального ремонту. Діти у кожному освітньому закладі Києва мають почуватися комфортно, як удома», – зазначив Валентин Мондриївський.          

Окрім цього, рекомендації передбачають окремі вимоги до ремонтних робіт залежно від особливостей дітей. Так, туалети для 1-4 класів повинні обладнати дитячими унітазами та відокремленими перегородками не нижче ніж 1,75 м, а висота раковини не має перевищувати 0,5 м. Для учнів 5-12 класів кожен санвузол має включати окреме приміщення для рукомийників та окреме – для туалетних кабінок. Усі кабінки мають бути розділені перегородками та обладнані дверцятами. У складі санвузла для дівчат облаштовуватимуть окрему гігієнічну кабіну, обладнану унітазом, умивальником, гігієнічним душем.

Читайте також: Купити землю під будинок в Києві і області: продавці готові знижувати ціну

Раніше повідомлялося, що Міністр освіти і науки Ганна Новосад пообіцяла за рік побудувати 100 дитсадків та шкіл. Також на реалізацію програми «Оновлення харчоблоків» у районних бюджетах передбачено 240 мільйонів гривень. Найбільша частина спрямована на закупку обладнання та меблів. Окрім цього, місто очікує на субвенцію з держбюджету, що також розрахована на придбання техніки для їдалень та харчоблоків. 

Джерело