Реєстрація /

В аеропорту «Бориспіль» реконструюють другу льотну зону за 300 мільйонів доларів

Пасажиропотік зростає.

Аеропорт «Бориспіль» працюватиме в режимі критичної завантаження, оскільки кількість рейсів збільшується. У зв'язку з цим в аеропорту планують провести реконструкцію другої льотної зони. Реконструкція займе від 3 до 5 років.

Про це стало відомо з інтерв'ю генерального директора Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Павла Рябікіна виданню «Фокус».

«Це друга смуга, нові руліжні доріжки, нові стоянки, вантажний термінал, нова аварійно-рятувальна станція, нова система очищення стічних вод, нова система глісадних вогнів, тобто зміна параметрів траси по довжині. По суті, половина аеродрому будується з нуля», – розповів Рябікін.

За його словами, вартість цього проекту – близько 300 млн. доларів. З них близько половина цих коштів необхідно витратити на реконструкцію злітно-посадкової смуги, а другу половину – на інфраструктуру.

Нинішня інфраструктура аеропорту може обслуговувати 17,5-18 млн пасажирів на рік. За підсумками 2019 року прогнозується пасажиропотік близько 15 млн пасажирів.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Павло Рябікін зазначив, що поки запас міцності у існуючої інфраструктури аеропорту є, але до 2025 року, в разі збереження нинішніх трендів зростання пасажиропотоку, сьогоднішня злітно-посадкова смуга аеропорту буде працювати в режимі критичного навантаження.

Раніше вартість поточного ремонт злітно-посадкової смуги та частковий ремонт руліжних доріжок в аеропорту «Київ» ім. Ігоря Сікорського оцінили у 33 мільйони гривень.

Джерело