Реєстрація /

Уряд вимагає від «Нафтогазу» знизити ціну на газ

«Нафтогаз» хоче підняти ціни з травня.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює відставку глави НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва в разі відмови компанії знизити до 24 квітня 2019 року ціну на газ, що відпускається для потреб населення.

«Або НАК «Нафтогаз України» встановлює ціну нижче 8,55 грн/кубометр з 1 травня і повідомляє про це всім українцям до 24 квітня, або я ініціюю відставку керівника «Нафтогазу» і буду просити уряд підтримати мою позицію», – сказав Гройсман.

У свою чергу «Нафтогаз України» звернувся до уряду з проханням скасувати Положення про покладення спеціальних обов’язків, бо інакше компанія буде змушена з 1 травня підняти ціну на газ для населення на 15%.

Стаття по темі: Як економити на комунальних послугах в 2019 році: практичні поради

«Ціна на газ для роздрібних постачальників газу для населення, виробників теплової енергії та інших захищених категорій споживачів з 1 травня 2019 року піднімається на 15% до рівня 7184,8 грн за 1000 кубометрів (без урахування ПДВ та витрат на транспортування і розподіл)», – заявили в компанії.

Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет розглядає справи за ознаками вчинення 20 облгазами порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Джерело