Реєстрація /

Антимонопольний комітет взявся за облгази, які завищують тарифи

«Київоблгаз» також перевірять.

Антимонопольний комітет розглядає справи за ознаками вчинення 20 облгазами порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомив глава АМКУ Юрій Терентьєв.

У переліку і «Київоблгаз».

«Справи розпочато за ознаками зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринках розподілу природного газу в межах територій ліцензійної діяльності, закріплених за відповідними облгазами», – зазначається у повідомленні.

Підставою для цього стало донарахування облгазами зайвих обсягів спожитого природного газу споживачам, що призводять до понесення додаткових, необґрунтованих витрат споживачами.

Наразі комітет збирає докази в рамках відкритих справ. Також очікується інформація від Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

«Після всебічного з’ясування обставин справ та аналізу отриманої інформації, комітетом будуть вжиті заходи відповідно до законодавства про захист економічної конкуренції», – резюмував Терентьєв.

Раніше повідомлялося, що оператори газорозподільчих мереж всупереч рішенню Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, продовжують нараховувати споживачам обсяги газу за приведення до стандартних умов.

Джерело