Реєстрація /

«Укравтодор» вимагає від Київради виділити землю під розв'язку

На трасі М-06 повинна з'явитися розв'язка на повороті до масиву Чайки

Держагенція автомобільних доріг України запланувало будівництво відразу п'яти розв'язок на під'їздах до Києва. Гроші на ці проекти виділяються Європейським банком реконструкції та розвитку, а також Європейським інвестиційним банком.

Йдеться про проектування і будівництва розв'язок на трасі М-06 на повороті до масиву Чайки (км 15 + 668), до Білогородки (км 20 + 029) і на с. Стоянка (км 21 + 767). Також розв'язки зведуть на автодорозі М-05 – поворот на с. Чабани (км 15 + 390) і на с. Боярка (км 21 + 847).

Однак «Укравтодор» висловив стурбованість тим, що протягом останніх двох років Київрада не відводить землю під розв'язку на дорозі М-06 біля повороту на Чайки. Держагенція вже провела міжнародний тендер на її будівництво.

«Укравтодор» наполягає на розв'язці через аварійність ділянки. За даними держагенції, через небезпеку лівого розвороту через три смуги на магістралі регулярно відбуваються масштабні аварії. За попередні два роки там сталося 25 ДТП, вісім з них – з важкими наслідками.

Стаття по темі: Топ-5 інфраструктурних довгобудів Києва: чи є у них майбутнє?

Довідка

Для будівництва розв'язки з розворотом у бік масиву Чайки необхідно виділення 3,6 га зелених насаджень, які знаходяться на балансі «Київзеленбуду».

Вже дві постійних комісії Київради з питань транспорту та екології після розгляду питання відмовилися дати дозвіл на розробку проекту землеустрою під розв'язку. Без дозволу будівництво неможливо.

Стаття по темі: 5 найбільш «втомлених» мостів Києва

Джерело