Реєстрація /

Українцям хотіли нарахувати за комунальні послуги зайві мільйони гривень

Провели перевірки.

За 8 місяців поточного року Держпотребслужба попередила обрахування споживачів на ринку ЖКГ і ліків на загальну суму 75 млн грн.

У повідомленні пресслужби зазначено, що це майже в 2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (41 млн грн).

Всього протягом січня-серпня відбулося 464 планових та позапланових перевірок суб'єктів господарювання з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Порушення встановлені в 73% випадків.

Фахівці склали 223 приписи про усунення порушень і застосували 237 адміністративно-господарських санкцій на суму 21 млн грн. Відповідно до прийнятих рішень відбувся перерахунок, і фактично споживачам повернули коштів на загальну суму 45 млн грн (за аналогічний період минулого року – 9 млн грн).

Нагадаємо, що Інспекція з паркування вже заявляла про плани упорядкувати паркування автівок киян у дворах багатоквартирних будинків. Заходила навіть мова про можливу оплату такої парковки, однак потім службовці спростували такі наміри.

За інформацією КМДА, лише за липень 2021 року мешканцям Києва було виписано штрафів за неправильне паркування на 600 тисяч гривень.

Джерело