Реєстрація /

Українцям не змогли заборонити розміщати готелі, хостели та офіси у квартирах

ВР не змогла проголосувати за відповідний закон.

Верховна Рада України відхилила законопроект, яким вводяться обмеження з використання квартир у багатоквартирних житлових будинках не за призначенням, в тому числі як офісів, готелів та інших закладів тимчасового проживання.

Депутати планували внести зміни до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України. Змінами хотіли також посили відповідальність за порушення закону.

Стаття по темі: Найдешевші двокімнатні квартири Києва: рейтинг 2019 року

Відзначається, що, в разі прийняття закону, він не буде поширюватися на відносини, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Крім того, не буде заборонено використання нежитлових приміщень, розташованих у цокольному, на першому, другому і верхньому (в тому числі мансардному) поверхах багатоквартирного житлового будинку.

Раніше повідомлялося, що депутати Київради звернулися до Верховної Ради України щодо впорядкування діяльності хостелів. За їх словами, останнім часом все частіше житлові приміщення використовуються в якості хостелів, міні-готелів, приватних гуртожитків, що призводить до порушення прав інших мешканців цих будинків.

Джерело