Реєстрація /

Україна піднялась у рейтингу Doing Business-2019 

Вести бізнес стало простіше.

«Отримання дозволів на будівництво» зайняло найвищу позицію серед усіх компонентів у рейтингу Doing Business-2019.

«30 місце, яке зайняв компонент «Отримання дозволів на будівництво» – це найвища позиція серед усіх 10-ти показників, за яким розраховується рейтинг Doing Business. З 190 країн, які беруть участь у рейтингу, за розвитком будівництва ми 30-ті! Україна випередила Австрію, Польщу, Фінляндію, Латвію, Канаду, Білорусь, Казахстан і навіть Японію», – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

У новому рейтингу легкості ведення бізнесу загальний рейтинг країни виріс з 76-го до 71-го місця.
Парцхаладзе відмітив, що в минулому році компонент «Отримання дозволів на будівництво» показав рекордне зростання серед усіх 190 країн – з 140-го на 35 місце, тому збереження та зміцнення цих позицій в поточному році є позитивним результатом.

За підрахунками експертів Світового банку, один пункт у загальному рейтингу Doing Business дає можливість додатково залучити близько 600 млн. долл. в економіку.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Doing Business характеризує стан інвестиційного клімату в 190 країнах світу. Це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків тощо.
 

Джерело