Реєстрація /

У власність області повернули 53 гектари землі

Суд забрав землю у незаконного власника.

Позови прокуратури Київської області задоволені і в державну власність повернуто понад 53 га земель. Земля була надана громадянину для ведення фермерського господарства, незважаючи на те, що він раніше вже отримав земельні ділянки без проведення земельних торгів.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Київської області.

Головним управлінням Держземагентства в Київській області в 2014 році надано в оренду фізичній особі на позаконкурсній основі земельні ділянки загальною площею понад 53 га.

Разом з тим, сама фізична особа отримала ще в 2013 році в користування земельні ділянки на території Баришівського району на позаконкурсній основі для створення і ведення фермерського господарства, реалізувавши, таким чином, законне право на отримання земельних ділянок для зазначених цілей без проведення земельних торгів.

Стаття по темі: Що буде з аварійними будинками в Києві?

Відсутність належної перевірки і формальний підхід Держземагентства до вирішення заяви громадянина створили передумови для невиправданого, штучного використання процедури створення фермерського господарства як спрощеного, пільгового порядку поза передбаченої законом обов'язкової процедури.

Джерело