Реєстрація /

У Дніпровському районі забудують житлом 22 гектара землі

Затвердили ДПТ.

Депутати Київської міської ради затвердили детальний план території, обмеженої вулицями Михайла Кравчука, Ревуцького, Здолбунівської та Харківським шосе в Дарницькому районі столиці.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київради.

Площа території в межах ДПТ становить 22 га. Територію планують забудувати житлом і громадськими будівлями. Новобудови розмістять у вигляді кварталів з секційними будинками в 25 поверхів з об'єктами обслуговування.

Будувати будуть поступово, протягом 3-7 років. За цей час передбачається збільшення загального обсягу житлового фонду в 78 тис. кв. м. Середня житлова забезпеченість становитиме 26,6 кв. м на людину.

Стаття по темі: Детальний план території: складно розробити і просто скасувати?

Також детальний план території передбачає будівництво двох наземно-підземних паркінгів загальною чисельністю понад 1 тис. 800 місць. Побудують також дитячий сад на 175 місць і школи на 860 місць.

Крім того, депутати Київради затвердили детальний план території в межах вулиці Васильківської та Голосіївського проспекту. Територія розробки ДПТ становить 149 га. Зараз площа житлової забудови становить 75,56 га. Протягом 20 років вона повинна збільшитися до 79,86 га.

Джерело