Реєстрація /

У Солом'янському районі демонтували МАФ, площею больше 200 квадратних метрів

МАФ працював незаконно.

У столичному дворі по проспекту Комарова, 10-А демонтували незаконну тимчасову споруду площею більше 200 кв. м. У ній працював підпільний цех з виробництва ролет.

Про це стало відомо з повідомлення в.о. директора КП «Київблагоустрій» Андрія Андрєєва.

«Наведу приклад чергової незаконної тимчасової споруди, яка на цей раз «зачаїлася» в тихому столичному дворі за адресою Комарова, 10-А. Площа – 200 з гаком квадратів! Не буду робити гучні заяви про нібито викриття підпільного цеху з виготовлення ролет. Але фото свідчать про те, що конвеєрну роботу всередині залізної споруди було налагоджено капітально», – написав він.

За словами Андрєєва, інспекторська перевірка показала відсутність у власника дозвільних документів на спорудження та оренду земельної ділянки. Через затягування власником вивезення свого фабрично-виробничого майна демонтаж затримувався. Але зараз він практично завершується.

Місцеві мешканці розповіли про плани облагородити двір і висадити на місці МАФу квіти.

Раніше повідомлялося, що МАФи не зможуть демонтувати через відсутність договору з містом. Київський апеляційний адмінсуд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду столиці від 26 грудня 2017 року про визнання деяких пунктів рішення Київради № 62/62 протиправним і недійсним. Зокрема, це означає, що департамент благоустрою Київської міськдержадміністрації позбавлений повноважень приймати рішення про демонтаж МАФів через відсутність договору про пайову участь.

Джерело