Реєстрація /

У столиці за чотири роки реконструювали 300 парків

Також надали статус скверу сотні ділянок.

За чотири роки у столиці відремонтували 300 парків і скверів.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Крім того, статус парку чи скверу у столиці надали 120 зеленим зонам.

Зокрема, завершена перша черка реконструкції парку «Наталка», зараз там тривають роботи з облаштування другої черги. Також оновили парки «Відрадний», «Володимирська гірка», першу чергу парку «Перемога», а днями відкрили відремонтований сквер біля кінотеатру «Жовтень» на Подолі.

Віталій Кличко розповів, що до Дня міста у 2019 році планують звести пішохідний міст, який з’єднає Володимирську гірку та Арку Дружби народів.

«Ми працюємо над облаштуванням туристичної зони, яка з’єднає Володимирську гірку та Арку Дружби народів. І наступного року, до Дня міста, плануємо запустити цей міст, який, до речі, у Києві хотіли побудувати більше 100 років тому. Думаю, він зробить наше місто ще більш привабливим із туристичної точки зору», – зазначив мер.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

Також цього літа у Києві працюють 13 муніципальних пляжів та 17 зон відпочинку біля води без можливості купання. Зокрема, 7 київських пляжів мають міжнародну екологічну відзнаку «Блакитний прапор». Така відзнака означає, що пляж відповідає стандартам за 32 критеріями, що стосуються якості води, екологічного менеджменту, безпеки і сервісу. 

Джерело