Реєстрація /

У Шевченківському районі встановлять сотню контейнерів для роздального збору сміття

По всьому Києву скоро буде багато контейнерів.

Працівники комунального підприємства «Київкомунсервіс» продовжують встановлювати контейнери для роздільного збору відходів. Планують встановити 104 контейнери біля житлових будинків Шевченківського району. Загалом у Києві цього року встановили 580 таких контейнерів для пластику, скла та паперу.

Про це повідомив директор «Київкомунсервісу» Максим Ляшкевич.

За його словами, баки вже розмістили в таких районах: Дарницькому – 107, Дніпровському – 98, Деснянському – 114, Оболонському – 96, Подільському – 100, Шевченківському – 41, Печерському – 12, Голосіївському – 9, с. Підгірці (Полігон №5) – 3. Вони мають форму «дзвіночка» та відрізняються за кольорами: синій – для паперу, зелений – для скла, жовтий – для пластику.

«Адреси, де встановлюємо такі контейнери ми обираємо на основі звернень мешканців, які прагнуть сортувати сміття», – зауважив Максим Ляшкевич.

Також він додав, що звернення щодо встановлення контейнерів можна подати на офіційному сайті підприємства.

Директор КП «Київкомунсервіс» наголосив, що дуже важливо врахувати наявність на прибудинковій території майданчика розміром 4х2 метри, можливість заїзду спецавтотранспорту та готовність усіх мешканців сортувати відходи.

На кожному контейнері нанесено інформацію, для якого виду відходів (ресурсоцінної сировини) він призначений, а за контактним номером телефону можна подати інформацію щодо їх наповненості та необхідності вивезення.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що у 2019-2021 роках реставрують комплекс стадіону «Старт». Ремонт торкнеться нежилих будівель на вулиці Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі.

Відповідне доручення дано розпорядженням КМДА № 1008.

Зокрема, замовником робіт визначено комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Старт». Підприємство має забезпечити цього року розроблення проектної документації, проведення її експертизи та затвердження, а також подбати про отримання дозволів на проведення робіт від Міністерства культури України та Департаменту охорони культурної спадщини.

Джерело