Реєстрація /

У підприємця забрали землю на прибудинковій території на Троєщині

Вже був суд.

Столична прокуратура відсудила у підприємця на користь громади земельну ділянку, яка є прибудинковою територією житлового будинку на вулиці Оноре де Бальзака. Раніше Київрада передала цю ділянку в оренду підприємцю під дитяче кафе.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Прокуратури Києва.

Київрада в порушення вимог земельного законодавства без проведення земельних торгів прийняла рішення про передачу фізичній особі-підприємцю в короткострокову оренду на 1 рік земельної ділянки площею 0,0734 га, вартістю понад 3 млн гривень для будівництва, експлуатації та обслуговування дитячого кафе з дитячим майданчиком на вул . Оноре де Бальзака в Деснянському районі столиці.

Одночасно, зазначеним рішенням в порушення земельного законодавства продано фізичній особі-підприємцю вказану земельну ділянку, який є прибудинковою територією житлового будинку.

Зазначене рішення прийнято в зв'язку з придбанням фізичною особою-підприємцем права власності на нерухоме майно площею 67,9 кв. м, що більш ніж в 10 разів менше площі наданого йому в оренду земельної ділянки.

З урахуванням зазначених обставин Північний апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора про порушення відповідачем майнових прав територіальної громади столиці, скасував рішення суду першої інстанції і задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

Читайте також: Популярні квартири на ринку нерухомості Києва: що користується підвищеним попитом в 2021 році

Раніше Києву повернули землю вартістю 112 мільйонів гривень.

Джерело