Реєстрація /

Житній ринок на Подолі віддають в оренду на 15 років

Аукціон заплановано на 25 березня.

Столичний Житній ринок, що знаходиться на Подолі, планують здати в оренду на 15 років. Аукціон заплановано на 25 березня.

Про це стало відомо з оголошення на Національній електронній біржі.

Початкова ціна оренди будівлі площею понад 11 тис. кв. м складає 2475 710,59 грн.

За умовами, орендаря зобов'яжуть провести власним коштом капітальний ремонт або реконструкцію критого ринку, включаючи дах, інженерні мережі та комунікації.

Капремонт повинен розпочатися протягом шести місяців після укладання договору, інакше з орендарем розірвано договір. На час робіт потрібно платити орендну плату.

Функція першого поверху ринку залишиться такою самою: продаж сільськогосподарської продукції тощо.

Цільове призначення об'єкта оренди погоджено Рішенням постійної комісії Київради з питань власності та регуляторної політики від 16.02.2024 (протокол № 5/120, пункт 16): на 1 поверсі (площа 5713,2 кв. м): продаж сільськогосподарської продукції рослинного та тваринного походження , продовольчих товарів промислового виробництва першої потреби; забезпечення функціонування на першому поверсі будівлі ринку акредитованої державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, що відповідно до нормативно-правових документів є обов'язковою умовою для роботи ринку.

Орендар також має право здавати майно в суборенду без зміни цільового призначення.

На другому поверсі (площа 750,1 кв. м) планується розміщення об'єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та надання послуг населенню (ремонт одягу – ательє, хімчистка одягу, вело – та радіомайстерні, ремонт годинників та телефонів).

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело