Реєстрація /

У Київському метрополітені з’явиться 50 нових вагонів

Отримають кредит.

Депутати Київської міської ради прийняли рішення, яке дозволить поповнити парк рухомого складу метрополітену новими сучасними вагонами.

ЄБРР надасть 50 мільйонів євро, за які мають придбати для Київського метрополітену до 50 нових вагонів. 

«Рішенням Київрада надала Європейському банку реконструкції та розвитку гарантію для забезпечення виконання боргових зобов’язань Київського метрополітену. Плата гарантії для забезпечення виконання зобов’язань за договором з ЄБРР становить 17 тисяч гривень.  Загалом, угода дозволить придбати до 50 новеньких вагонів для столичної підземки. Це забезпечить безперебійне перевезення пасажирів метрополітену. Також ми зможемо зменшити навантаження на наземний транспорт, що у свою чергу покращить екологічну ситуацію в столиці», – зазначив голова постійної комісії  Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Сьогодні інвентарний парк вагонів налічує 821 одиницю. Щоденно в годину «пік» на лінії випускається 546 вагонів. Торік Київським метрополітеном перевезено майже 500 мільйонів пасажирів.

Стаття по темі: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Раніше повідомлялося, що киянам показали, як виглядатиме Бортницька станція аерації після реконструкції. Також ПрАТ «АК «Київводоканал» як замовник реалізації проекту оголосив міжнародний тендер на вибір генеральної підрядної організації для виконання будівельних робіт із реконструкції Бортницької станції аерації.

Джерело