Реєстрація /

У Києві змонтували нову назву станції метро «Почайна»

На станції замінили назву «Петрівка» на «Почайна»

У Києві завершився процес перейменування станції «Петрівка» в «Почайна», розташованої на «блакитній» гілці метро. У ніч на 26 жовтня на стіні станції була змонтована нова вивіска.

Радник начальника КП «Київський метрополітен» Наталка Макогон на своїй сторінці опублікувала фото нової вивіски. Також вона назвала ініціаторів перейменування, яке було проведено в рамках декомунізації, – це Костянтин Богатов і Анабелла Моріна.

Моріна розповіла, що над стилістикою шрифту працювали довго. Він був затверджений архітектором цієї станції метро Тамарою Целіковською.

«Урочистий момент, до якого ми йшли два роки. Через чистилище громадських слухань, комісій, сесій. Тільки що ми встановили разом з працівниками метрополітену нову назву станції Почайна на колійні стіни. Завтра продовжимо, зробимо останні штрихи, але це в будь-якому випадку вже фініш. І це ж одночасно старт. Завдяки перейменування метро Почайна повернулася і стала трендом. Про річку тепер знають усі, а не тільки вузьке коло любителів давньої історії нашої країни. Почайна вже змінює простір навколо себе. Ринок, якісь компанії, холи навколо переймають її назву, а воно зобов’язує», – заявила ініціаторка перейменування.

Нова вивіска на станції метро "Почайна"
Нічний монтаж нової вивіски на станції метро «Почайна» (фото facebook.com/natalka.makogon)

Нагадаємо, що офіційно станція «Петрівка» була перейменована в лютому 2018 року по рішенню депутатів Київради. Колишня назва станція отримала від прізвища радянського партійного діяча Григорія Петровського. Нова назва – на честь річки Почайни, яка зараз протікає в промзоні Петрівки і є вірогідним місцем хрещення Русі князем Володимиром.

Монтаж нової вивіски на станції метро "Почайна"
Шрифт для нової вивіски затверджувала архітектор, яка проектувала станцію (фото facebook.com/natalka.makogon)
Джерело