Реєстрація /

У Києві з’явиться ландшафтний заказник «Осокорківські луки»

Погоджено проект рішення.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили проект рішення, який передбачає створення ландшафтного заказника місцевого значення «Осокорківські луки».

Зелену зону хочуть створити на південь від озера Тягле та вулиці Колекторної в Дарницькому районі Києві. Він матиме орієнтовну площу 148 га.

«Територія проектованого заказника розташована уздовж Дніпровського екологічного коридору, багатого на рослини та тварини, занесені до Червоної книги. Зазначу, що зазначена ділянка – це землі комунальної власності столиці. Цим проектом рішення ми доручаємо КО «Київзеленбуд» забезпечити охорону та збереження об’єкту, а також вжити заходів щодо державної реєстрації права постійного користування земельною ділянкою заказника», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко.

Стаття по темі: Що змінилося з 1 січня 2019 року в Україні – всі нововведення законодавства

Документ мають розглянути на одному із пленарних засідань Київради.

Раніше повідомлялося, що КП «Київський центр розвитку міського середовища» замовив проектні роботи для проведення протизсувних заходів для реконструкції східної частини парку «Нивки». Вартість робіт, які мають завершити у 2020 році – 1,4 млн. гривень. 

Джерело