Реєстрація /

У Києві затримали шахраїв, які привласнювали квартири 

Збиткі оцінили у 5 млн грн.

Прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно чотирьох учасників злочинної групи, які займалися незаконним відчуженням та перепродажем об’єктів комунальної та приватної власності.

Як установлено досудовим розслідуванням, упродовж 2016-2017 років підозрювані за підробленими документами незаконно заволоділи п’ятьма житловими приміщеннями у різних районах столиці.
 
Так, отримавши інформацію про смерть власників житла (зазвичай самотніх пенсіонерів), шахраї виготовляли підроблені договори купівлі-продажу квартири та на підставі цих документів переоформлювали право власності на підставних осіб.
 
У трьох епізодах потерпілі дізналися про незаконне відчуження майна під час оформлення спадщини. Ще два епізоди заволодіння квартирами комунальної власності правоохоронці встановили слідчим шляхом.
 
Загальна сума збитків становить понад 5 млн гривень.
 
За результатами досудового слідства установлена причетність до злочину 4 зловмисників. Один із них  – раніше судимий за розбій мешканець Київської області, який з  2010 року перебував у розшуку.
  
На незаконно відчужені квартири накладено арешт з метою недопущення їх подальшого незаконного продажу.

Раніше повідомлялося, що Київською місцевою прокуратурою №6 скеровано суду обвинувальний акт відносно двох жінок 25 та 34 років, які під приводом здачі в оренду житла шляхом обману заволодівали грошами майже 50 громадян, які постраждали внаслідок дій аферисток.

Стаття по темі: Як перевірити дані в Держреєстрі прав на нерухоме майно та захиститися від шахраїв
 
Всі постраждалі розповідали, що знаходили вигідні пропозиції щодо оренди житла у Києві на різних веб-сайтах. Після підписання «інформаційного договору» вони платили гроші, в середньому від 10 до 15 тисяч гривень за перший та останній місяць оренди, однак, коли приїжджали за адресами, потрапити до житла не могли.

Джерело