Реєстрація /

У Києві судитимуть шахраїв з нерухомістю, які ошукали понад 50 громадян

Вони «здавали в оренду» житло.

Київською місцевою прокуратурою №6 скеровано суду обвинувальний акт відносно двох жінок 25 та 34 років, які під приводом здачі в оренду житла шляхом обману заволодівали грошами майже 50 громадян, які постраждали внаслідок дій аферисток.
 
Всі постраждалі розповідали, що знаходили вигідні пропозиції щодо оренди житла у Києві на різних веб-сайтах. Після підписання «інформаційного договору» вони платили гроші, в середньому від 10 до 15 тисяч гривень за перший та останній місяць оренди, однак, коли приїжджали за адресами, потрапити до житла не могли.
 
На мобільні телефони шахрайки не відповідали, а коли потерпілі намагалися знайти їх у офісі, аферистки викликали власну охорону та навіть використовували проти людей газові балончики.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що кримінальними правопорушеннями потерпілим завдано матеріальної шкоди на суму понад півмільйона гривень.
  
Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у сумі півмільйона гривень. За наслідками судового розгляду ці кошти можуть бути звернені для відшкодування завданої потерпілим шкоди.

Стаття по темі: Як перевірити дані в Держреєстрі прав на нерухоме майно та захиститися від шахраїв

Раніше повідомлялося, що поліція викрила забудовника-шахрая, який намагався виманити у інвесторів кошти в сумі 642 тис. грн на будівництво житла в Бориспільському районі.

Джерело