Реєстрація /

У Києві замінять 50 вагонів метро та 65 тролейбусів

Отримано кредит.

Київ здійснить у 2021 році місцеве зовнішнє запозичення до спеціального фонду міського бюджету (бюджету розвитку) у формі укладення кредитного договору із Європейським інвестиційним банком.

Таке рішення було прийнято на пленарному засіданні Київської міської ради.

Як зазначив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, залучені кошти спрямують на придбання міського електричного транспорту для комунальних підприємств «Київський метрополітен» та «Київпастранс».

«Зокрема, заплановано запозичити зовнішній кредит у сумі до 100 млн євро. Ці кошти підуть на придбання тролейбусів великої та особливо великої місткості, а саме: 65 тролейбусів довжиною понад 11,9 метра та 72 – довжиною понад 18,5 метра. Це буде транспорт низькопідлоговий, пристосований для всіх пасажирів, зокрема, осіб з інвалідністю. Також придбаємо 50 нових вагонів метрополітену з асинхронним тяговим приводом вартістю до 50 млн євро для Святошинсько-Броварської лінії підземки», – повідомив Микола Поворозник.

Микола Поворозник додав, що строк запозичення – до 15 років, включаючи пільговий період три роки. Гранична відсоткова ставка за користування кредитними коштами – 1,85% річних у євро.

Стаття по темі: Офіс в квартирі: які ціни та попит у Києві

Раніше повідомлялося, що Київ повернув собі будівлю кінотеатру «Молодіжний».

Джерело