Реєстрація /

Київ повернув собі будівлю кінотеатру «Молодіжний»


Будівлю незаконно привласнили.

Київська міська прокуратура у судовому порядку повернула столичній громаді будівлю кінотеатру «Молодіжний» у Святошинському районі Києва, яка незаконно вибула з комунальної власності на користь приватних осіб.

Про це стало відомо із повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Як повідомили правоохоронці, будинок кінотеатру на вул. Рубежівській у Києві, зведений ще 1958 року, є власністю територіальної громади міста Києва. Зазначається, що рішення про відчуження будівлі не ухвалювалося і його приватизація не проводилася.

Прокурори встановили, що право власності на приміщення кінотеатру було зареєстроване фізичною особою на підставі підробленого свідоцтва про право власності, а надалі будівлю було перепродано.

Київська міська прокуратура звернулася до суду з позовом на користь держави в особі Київради про витребування цього майна.

Святошинський районний суд Києва погодився з доводами прокурора про незаконність вибуття з комунальної власності спірної будівлі та своїм рішенням задовольнив позов Київської міської прокуратури, зажадавши на користь територіальної громади цей об'єкт.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше киянам розказали, що вже зробили на Подільському мосту.

Джерело