Реєстрація /

У Києві відключать від електропостачання боржників 

Проведуть перевірки.

Оператор системи розподілу ДТЕК Київські електромережі знеструмить клієнтів, що несанкціоновано підключаються до мережі, порушуючи п. 11.5.2 Кодексу систем розподілу. Це стосується клієнтів, котрим було припинено електропостачання до 12 березня за заборгованість, сформовану до карантину.

Знеструмлення не стосуються тих клієнтів, що накопичили заборгованості в період карантину. 

У Києві є клієнти, що мають системні проблеми з оплатою електроенергії, через що їм було обмежене електропостачання до початку карантину. Значна кількість клієнтів порушила законодавство України і самовільно підключилася до мереж, щоб і далі безоплатно споживати електроенергію. 

«У зв’язку з цим попереджаємо, що з 25 травня ми вимушені проводити повторне знеструмлення клієнтів, що самовільно відновили електроживлення після припинення подачі електроенергії за борги сформовані до карантину», – кажуть у компанії.

Відновити електропостачання законним шляхом можна буде після сплати суми боргу сформованого до карантину та витрат пов’язаних з повторним підключенням.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело