Реєстрація /

У Києві створять єдиний протитуберкульозний медичний центр

Він буде зі статусом регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру.

У столиці буде створено єдиний протитуберкульозний заклад, що матиме статус регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру. Відповідний проект рішення підтримали депутати Київської міської ради.

Центр, який буде створено шляхом приєднання протитуберкульозних лікарень і диспансерів до КНП «Фтизіатрія», надаватиме і координуватиме протитуберкульозну медичну допомогу населенню столиці. Реорганізація протитуберкульозної служби передбачає перерозподіл штатних посад адміністративно-управлінського персоналу, лабораторної, рентгенологічної, господарської та інших служб, а також централізацію низки лабораторних досліджень, що дозволить підвищити якість надання медичної допомоги та знизить витрати.

За словами директорки Департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург, існуюча в Києві модель фтизіатричної служби в нинішньому вигляді довела свою неефективність як за медичними, так і за економічними складовими. Це знижує ефективність впровадження заходів державних і регіональних програм та не дозволяє раціонально використовувати кадрові та матеріальні ресурси.

«У результаті – пацієнт не отримує медичну допомогу того якісного рівня, який сьогодні має бути йому забезпечений», – наголосила Валентина Гінзбург.

Вона розповіла, що на сьогодні в столиці при проєктній потужності туберкульозних закладів 680 ліжок, фактично функціонує 330 – тобто менше ніж половина. При цьому їхня завантаженість складає 14%.

Стаття по темі: Як буде розвиватися ринок офісної нерухомості після локдауна: прогнози, орендні ставки, попит в 2021 році

Раніше повідомлялося, що у Києві створять Центр соціальної підтримки дітей та сім’ї.

 

Джерело