Реєстрація /

У Києві ремонтують котельні

Систему готують до зими.

Енергетики проводять діагностику, ремонт і налагодження водогрійних котлів та допоміжного обладнання котелень. Також перевіряють стан інженерних мереж, димових труб, насосного та іншого устаткування, що відповідає за генерацію та транспортування тепла до осель киян. Головна мета ремонтної кампанії – забезпечити безаварійну роботу теплоенергетичного обладнання котелень взимку, адже вони загалом виробляють 40% тепла в Києві.

Про це повідомляє комунальне підприємство «Київтеплоенерго».

Зокрема, тривають роботи на одній із котелень Шевченківського району, в зоні роботи якої замінили ділянку пошкодженого трубопроводу. Це магістраль діаметром 600 мм, від роботи якої залежить теплопостачання цілого мікрорайону. Замість старої проклали нову сталеву трубу, виконали її гідроізоляцію та утеплення.

Котельня введена в експлуатацію 1963 року і працює вже понад 60 років. Щоб обладнання теплоджерела працювало без збоїв, працівники докладають максимум зусиль у його обслуговуванні та при ремонті. Адже від стабільної роботи котельні залежить теплопостачання для 749 споживачів: 361 житлового будинку, 43 освітніх установ, 4 лікувальних заклади та 338 відомств.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

Джерело