Реєстрація /

У Києві порахували, скільки кияни зекономили, споживаючі воду із бюветів

Киян запевняють у якості води.

За 2021 рік мешканці Києва заощадили понад 160 млн грн за рахунок споживання води з бюветних комплексів міста.

Про це повідомила директорка спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» Світлана Козловська.

«За 2021 рік кияни спожили 108,6 тис. кубічних метрів води з мережі бюветних комплексів міста. Для порівняння, вода з пунктів розливу коштує 1,5 грн за один літр. Артезіанська вода є надійним та якісним за своєю якістю джерелом питної води, тому жителі Києва масово п’ють воду саме з мережі бюветних комплексів міста», – сказала Світлана Козловська.

Для підтримання високої якості питної води з бюветних комплексів підприємство здійснило 1516 контролів якості та безпечності води. Відповідно до Державних санітарних норм та правил проведено 157 повних,  528 скорочених та 827 виробничих аналізів питної води з бюветів.

Вчасне технічне обслуговування запобігає руйнуванню та занепаду мережі бюветних комплексів столиці. За 2021 рік спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство «Київводфонд» провело 48 поточних та 8 капітальних ремонтів бюветних комплексів. Додатково за рік ремонтна бригада підприємства швидко відреагувала та усунула несправності бюветів за 536 аварійними заявками.

Стаття по темі: Новий закон змінив податки на продаж нерухомості в Україні

Нагадаємо, що новий закон про ЖКП поки не вступить в силу.

Джерело