Реєстрація /

У Києві подорожчає парковка

Штрафи також виростуть.

Вартість паркування в Києві істотно виросте.

Про це заявив заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА, начальника управління (інспекції) з паркування Дмитро Рахматуллін.

«Найближчим часом тариф за паркування в центральній частині міста планується суттєво збільшити – як мінімум до 50 грн/год. Крім цього, необхідно збільшити штрафи. Все це повинно мотивувати водіїв шукати місця на парковках, або залишати авто неподалік від метро і пересуватися по місту на громадському транспорті», – каже Рахматуллін.

За його словами, останній раз тарифи на парковку в Києві переглядалися в 2016 році. На сьогоднішній день, вони виглядають так:
• 1 зона (центр міста) - 10 грн / год;
• 2 зона (навколо центру міста) - 7 грн / год;
• 3 зона (спальні райони) - 5 грн / год.

На паркінгах в центральних торгових і бізнес-центрах вони на порядок вище.

«З кожним роком кількість автомобілів в Києві зростає – в 2019 році їх кількість зросла на 15% в порівнянні з 2018 роком. В результаті столичні дороги і вулиці перевантажені. До того ж водії паркуються як їм хочеться, нехтуючи правилами дорожнього руху. При цьому пояснення у них одне: ніде паркуватися. Насправді це лише виправдання, тому що часто авто знаходяться неподалік від напівпорожніх паркінгів», – каже Рахматуллін.

На його думку, щоб сьогодні вирішити проблему з хаотичним паркуванням, не потрібно збільшувати кількість паркомісць, тому що скільки б не будували паркінгів, ситуація буде тільки погіршуватися, адже авто в рази більше.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що зміна №2 у ДБН В.2.3-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» унормувала можливість проектувати автоматизовані автостоянки для легкових автомобілів в містах України. Зміна офіційно вступає в дію з 1 липня 2019 року.

Джерело