Реєстрація /

У Києві облаштували ще один дитячий будинок сімейного типу

Видали квартиру площею 170 кв. м.

У Києві облаштували дитячий будинок сімейного типу.

У квартирі облаштовані вітальня, дитячі кімнати, спальні, кухня, ванні кімнати, санвузли. Для кожної дитини передбачене окреме ліжко, письмовий стіл, шафа для одягу. Також квартири оснащені необхідною побутовою технікою. Ремонт та облаштування житла повністю здійснено за кошти міського бюджету. Площа квартири – 170 кв. м.

На сьогодні в родині виховується п’ятеро дітей: троє дівчат і двоє хлопців. Скоро ця родина візьме на виховання ще двох дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Кожна дитина повинна виховуватися в родині. Ми як міська влада це чітко розуміємо, і робота з улаштування дітей у сімейні форми виховання дає свої результати. Нині в місті понад 90% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховують саме в таких формах або наближених до них. Відкриття дитячих будинків сімейного типу – це більше можливостей для дітей отримати свої родини», – зазначила Марина Хонда.
На сьогодні у столиці 28 прийомних сімей, де виховують 43 дитини-сироти і дітей, позбавлених батьківського піклування. Також діє 31 дитячий будинок сімейного типу, до яких влаштовано 231 дитину.

Читайте також: Як оподатковується продаж нерухомості – пояснення Податкової служби

Нагадаємо, реєстрація місця проживання в Україні з квітня 2021 року доступна в онлайн-режимі. Додаток «Дія» дозволить прописатися в своїй або чужій квартирі (якщо є згода і підтвердження від власників нерухомості).

Джерело