Реєстрація /

У Києві «на гарячому» спіймали чоловіка, який хотів продати квартиру за підробленими документами

Підозрюваного викрили.

Київською міською прокуратурою спільно із СУ ГУ НП у місті Києві повідомлено про підозру громадянину, який намагався незаконно заволодіти квартирою на території Подільського району міста Києва.

Підозрюваний з метою реєстрації за собою права власності на квартиру звернувся до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, подавши останньому підроблене свідоцтво про право власності на квартиру.
 
Однак нотаріус, отримавши інформацію про те, що надане для правочину свідоцтво уповноваженим органом не видавалось, відмовив у державній реєстрації права власності на вказану квартиру та повідомив правоохоронні органи про цей факт.
 
Того ж дня правоохоронцями проведено слідчі (розшукові) дії, у ході яких зловмисника затримано та вилучено документи, пов’язані із підготовкою та вчинення кримінального правопорушення.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Стаття по темі: Наскільки подорожчав ремонт квартири в Києві: порівнюємо ціни 2020 і 2018 року

Нагадаємо, що У Києві є можливість перевести житлове приміщення у нежитлове для ведення бізнесу двома способами – за спрощеним порядком, ухваленим Київською міською радою, або через отримання містобудівних умов та обмежень. Законодавства забороняє більше 10 видів бізнесу, які можна відкрити у житловій будівлі.

Раніше повідомлялося, що у січні–березні 2020року в Києві прийнято в експлуатацію 88,2 тис. кв. м загальної площі житлових будівель. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–березні порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 49,4%.

Джерело