Реєстрація /

У Києві на бульварі Лесі Українки демонтовано пам'ятник Суворову

Раніше комісія Міністерства культури вирішила перенести монумент

У Києві в четвер, 24 січня був демонтований пам'ятник російському полководцю Олександру Суворову, який був розташований перед військовим ліцеєм ім. Богуна на бульварі Лесі Українки. Раніше навчальний заклад називався Суворівським училищем.

Про демонтаж пам'ятника на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. За його словами, демонтаж пов'язаний з декомунізацією.

В'ятрович також опублікував фото, на якому помітно, що пам'ятник огоржено лісами та будівельної сіткою. На місці працював підйомний кран.

Раніше експертна комісія Міністерства культури України одноголосно прийняла рішення про перенесення пам'ятника Олександру Суворову з двору Київського військового ліцею.

У Києві демонтовано пам'ятник Суворову

Нагадаємо, що в минулому році в Києві були встановлені два монументи, які викликали дискусії серед городян. Напроти Бессарабського ринку біля підніжжя колишнього пам'ятника Леніну з'явилася величезна блакитну рука, яку разом з київською мерією встановив Румунський інститут культури. Автор монумента – скульптор Богдан Раці – називає свій проект «Middle Way». За його думкою, блакитна рука повинна символізувати дружбу і спілкування.

Крім того, на Трухановому острові було відкрито пам'ятник богатирю Іллі Муромцю. Монумент встановлений на пагорбі в парку «Муромець» (колишній парк «Дружби народів»). Автор монумента – скульптор Володимир Журавель. Йому позував знаменитий український силач, стронгмен Василь Вірастюк.

Джерело