Реєстрація /

У Києві може зупинитися ТЕЦ-5

Це може статися 1 липня.

З можливим введенням з 1 липня 2019 року нової системи взаєморозрахунків за електроенергію існує загроза створення дефіциту оборотних коштів виробників електроенергії. Зокрема, це може спричинити зупинку ТЕЦ-5.

Про це повідомив заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелєєв.

«ТЕЦ-5 не зупинялася більше 50 років! Сьогодні у нас є реальний ризик зупинки її роботи з усіма техногенними наслідками. Причина – не технічна несправність або відсутність палива. Тільки що перевірив, потужна в Україні ТЕЦ-5 готується до наступного опалювального сезону: завершується поточний ремонт 2-го блоку і готується до капітального ремонту 1-й блок. Основне занепокоєння – модель ринку електроенергії», – говорить він.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 травня в Україні: нова ціна на газ, вводиться пеня на борги по комуналці

За словами Пантелєєва, з 1 липня буде зруйнована існуюча система взаєморозрахунків за електроенергію, і це при тому, що нової системи до цих пір не існує.

Раніше повідомлялося, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує опрацювати можливість введення в Україні граничної ціни на тепло і гарячу воду вже з наступного опалювального сезону. Вартість комунальних послуг є прямою відповідальністю місцевої влади. Введення такого обмеження дозволить зменшити вартість тепла на 15-20%.

Джерело