Реєстрація /

В Україні можуть ввести граничну ціну на тепло і воду

Тарифи хочуть «утримувати».

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує опрацювати можливість введення в Україні граничної ціни на тепло і гарячу воду вже з наступного опалювального сезону. Вартість комунальних послуг є прямою відповідальністю місцевої влади. Введення такого обмеження дозволить зменшити вартість тепла на 15-20%.

Сьогодні Уряду вдалося змусити НАК «Нафтогаз України» знизити ціну на газ для населення. Зараз вона майже однакова для всіх регіонів. Зате ціна на тепло - різна. І іноді різниця становить 2 рази і більше. Ситуація ускладнюється ще й тим, що теплокомуненерго є фактичним монополістом.

«Даю доручення Міністерству юстиції, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства внести питання економічно обґрунтованого обмеження цін на тепло і гарячу воду з наступного опалювального сезону. Треба проінспектувати системи виробництва тепла і зробити висновки », - зазначив він.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 травня в Україні: нова ціна на газ, вводиться пеня на борги по комуналці

Раніше повідомлялося, що переоформлення субсидій на наступний опалювальний період розпочалося з 1 травня 2019 року в автоматичному режимі. Воно торкнеться 90% отримувачів субсидій.

Джерело