Реєстрація /

У Києві 50 тисяч мешканців отримають сучасне електропостачання

Оновили техніку на підстації.

ДТЕК Київські електромережі завершує реконструкцію високовольтної електропідстанції «Куренівська».

Підстанція 110/10 кВ «Куренівська» знаходиться в Оболонському районі Києва та введена в експлуатацію у 1977 році. Вона забезпечує електроенергією понад 2000 житлових будинків, 26 шкіл, 38 дитячих садків, 8 лікарень, велику кількість підприємств та установ частин Оболонського та Подільського районів Києва.

Роботи з реконструкції підстанції «Куренівська» наразі знаходяться на завершальній стадії. На об’єкті вже встановили один новий трансформатор, монтують другий, реконструювали маслозбірник та масловідводи, замінили релейний захист, протиаварійну автоматику та комп’ютерні системи дистанційного керування.

Повністю завершити всі роботи на підстанції «Куренівська» в ДТЕК Київські електромережі планують до кінця року. Загальна суми інвестицій у енергооб’єкт складе понад 41 мільйон гривень. Завдяки цьому майже 50 тисяч мешканців Києва отримають надійне та сучасне джерело електропостачання. Це оновлення стало можливим дякуючи впровадженню у 2021 році стимулюючих інвестицій RAB-тарифів. Вони дозволили компанії збільшити об’єм інвестицій в розвиток мереж на 16% в порівнянні з 2020 роком.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що до кінця 2020 року фахівці ДТЕК Київські електромережі безкоштовно замінять електролічильники більше 28 тисячам клієнтів. Замість старих приладів обліку їм встановлять нові та сучасні, які допомагають заощаджувати. Енергетики закликали киян допускати співробітників енергокомпанії у власні помешкання для виконання монтажних робіт та розповідають, як упевнитись, що до них в оселю завітав саме співробітник ДТЕК.

Джерело