Реєстрація /

Тепер оформити вивіску у Києві стало просто


Все можна зробити онлайн.

Набуло чинності рішення Київради про внесення змін до Порядку розміщення вивісок в місті Києві, згідно з яким спрощується процедура оформлення підприємцями кронштейнів, які належать до групи інформаційних вивісок. Окрім того, зазначеним рішенням синхронізовано форматні зони. Таким чином, подати заявку на оформлення кронштейну можна скориставшись онлайн-сервісом – http://eadv.kyivcity.gov.ua.

Відтак, у рішенні зафіксовано наступне:

1.    Уніфікація типів конструкцій.

2.    Зменшується кількість та складність документації.
Раніше підприємцям потрібен був проект вивіски. Його замовляли у сертифікованих спеціалістів, надавали інженерні креслення, копію ліцензії розробника тощо. Зі змінами проект вивіски замінюється на ЕСКІЗ вивіски, який подаватиметься в довільній формі: візуалізація, розміри, специфікація матеріалів та комп’ютерний макет фасаду «до-після» монтажу вивіски.

3.    Синхронізація форматних зон.
До нині це був перелік окремих вулиць та їх частин, площ та провулків, що дуже ускладнює візуальне сприйняття. Наразі – це спрощений перелік вулиць, які описують межі форматних зон.

Крім того, кронштейн може мати виступ від фасаду не більше 0,9 м, повинен мати не більше двох рекламних поверхонь, може мати внутрішнє підсвічування. Із детальним описом такого типу вивіски можна ознайомитися в Порядку розміщення вивісок.

Читайте також: Коли жителів «хрущовок» переселять в новобудови: реконструкцію застарілого житла обіцяють зрушити з мертвої точки

Раніше повідомлялося, що у липні в Києві було демонтовано 1325 одиниць незаконних рекламних засобів, серед яких 843 одиниці демонтували їх власники. Крім того, тепер власники площин часто самостійно демонтовують конструкції, які не відповідають прийнятим Правилам.

Джерело