Реєстрація /

ТЕЦ-5 готують до опалювального сезону

Роблять ремонт.

На ТЕЦ-5 розпочали ремонт пікового водогрійного котла із заміною поверхонь нагріву. Узимку такий котел щогодини нагріває близько 3 850 тонн мережної води для постачання тепла та гарячої води киянам. Такої кількості теплоносія достатньо, щоб забезпечити в міжопалювальний період гарячим водопостачанням третину всього міста Києва. 

«Під час ремонту на котлі замінять понад 30% поверхонь його нагріву. Це більше 300 сталевих трубок, діаметром 60х4 мм, якими циркулює вода під час нагрівання, перш ніж потрапити в теплові мережі міста. За час експлуатації, а це уже більше 40 років, трубки потребували заміни. Тому для підвищення надійності роботи котла, ми замінюємо потоншені поверхні нагріву на нові. Адже від стабільної роботи котла залежить якість постачання централізованого опалення і гарячої води киянам», – розповів головний інженер ТЕЦ-5 КП «Київтеплоенерго» Ігор Ласкавий.

Крім того, наразі на ТЕЦ завершується поточний ремонт котла, турбіни та генератора енергоблоку № 2. А також на станції готуються до капітального ремонту енергоблоку № 1 – комплексу обладнання, яке безпосередньо і забезпечує виробництво теплової та електричної енергії для міста.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 травня в Україні: нова ціна на газ, вводиться пеня на борги по комуналці

Раніше повідомлялося, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує опрацювати можливість введення в Україні граничної ціни на тепло і гарячу воду вже з наступного опалювального сезону. Вартість комунальних послуг є прямою відповідальністю місцевої влади. Введення такого обмеження дозволить зменшити вартість тепла на 15-20%.

Джерело