Реєстрація /

Світові обсяги інвестицій у нерухомість суттєво зростають

Показники збільшуються декілька років.

У 2018 році світові обсяги глобальних інвестицій у нерухомість досягли 1,75 трильйона доларів, що є найвищим рівнем за всю історію досліджень. За прогнозами, тенденція триватиме у 2019 році.

Про це повідомили у міжнародній консалтинговій компанії Cushman & Wakefield.

Аналітики компанії прогнозують збереження рекордних рівнів інвестицій у 2019 році, в межах 1,75 трлн доларів, оскільки інвестори націлюються на ширший діапазон ринків.

Крім того, ціни будуть поступово підвищуватися під впливом стабільної дохідності та зростання орендних ставок у кращих об’єктах.

Стаття по темі: Скільки коштує кредит на квартиру: які банки займають під придбання житла на вторинному ринку

Зазначається, що стабільний дохід за контрактами, навіть у залежності від економічного зростання та інфляції, робить нерухомість неймовірно привабливою для інвестицій. У 2018 році всі світові регіони були з активними покупцями.  США та Канада у 2018 році були провідними джерелами інвестиційного капіталу.

Водночас капіталовкладення у комерційну нерухомість в Європі, на Близькому Сході, в Африці та в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні знизилися у 2018 році на 2% і 1% відповідно, що пов'язано зі скороченням кількості транзакцій.

Джерело