Реєстрація /

Стало відомо, коли відновлять роботу громадського транспорту 

Буде декілька етапів відновлення роботи транспорту.

У Мінінфраструктури розробили й план відновлення регулярного пасажирського сполучення. Він розрахований на три етапи. 

«Працюємо зараз над тим, щоб пасажирський транспорт зміг поступово відновити роботу. Але в безпечному форматі – з обов’язковим дотриманням масочного режиму, дезінфекції, враховуючи обмеження щодо кількості пасажирів і посадкових місць. Як міністр інфраструктури я захищаю вас, перевізників, і всіх працівників галузі», – повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Коли відновлять роботу громадського транспорту

Як повідомляє УНІАН, перший етап передбачає запуск з 22 травня міських автоперевезень (крім маршрутних таксі) та приміських перевезень (у межах одного району).

З 29 травня планується запуск внутрішньообласних автоперевезень. Також до 50% приміських поїздів і 42 пари поїздів далекого сполучення категорії «Інтерсіті+», «Нічний експрес»: у західному напрямку – 11 пар, у південному – 10, у дніпровському – 6, у східному 12, в азовському – 3. Також з 29 травня планується запуск внутрішнього авіасполучення.

Другий етап передбачає запуск з 9 червня міжобласних і міжнародних автоперевезень, зокрема маршрутних таксі.

З 12 червня планується запуск 100% приміських поїздів, які курсуватимуть у світлий час доби, а також всіх пасажирських поїздів згідно з графіком.

Третій етап планується після завершення карантину і передбачає запуск поїздів міжнародного сполучення та сезонних поїздів.

А також запуск міжнародного авіасполучення в країни, які відкрили свої аеропорти.  

Залежно від розвитку пандемічної ситуації в Україні цей план може змінюватися, і натепер не затверджений Кабміном.

Коли відновить роботу міська електричка у Києві

Також Укрзалізниця розробила план заходів із відновлення приміського сполучення після скасування заборони на регулярні пасажирські перевезення, запровадженої Урядом у зв’язку з поширенням COVID-19.

Як повідомляють в «Укрзалізниці», планом передбачено дві черги відновлення руху приміських поїздів.

В першу чергу на колії повернуться 745 приміських поїздів для забезпечення підвозу громадян до місць роботи в години «пік», у другу чергу планують призначити ще 571 поїзд, і, таким чином, повністю відновити приміський залізничний рух.

Як повідомив очільник компанії Іван Юрик, за умови скасування чи пом'якшення карантинних заходів, Укрзалізниця готова оперативно здійснити призначення поїздів і сповістити населення про відновлення приміського сполучення.

Стаття по темі: Оренда квартир в Києві: ринок змінився, на які ціни можуть розраховувати орендарі

Наразі фахівці компанії проводять технічний огляд обладнання і рухомого складу, перевіряють працездатність кас і платіжних терміналів, здійснюють поточні ремонти вокзалів і поїздів. Для працівників пасажирського господарства закуповуються засоби індивідуального захисту.

Стаття по темі: Коли ринок нерухомості відновиться після карантину.

Раніше повідомлялося. що у 2020 році терміни введення в експлуатацію споруджуваних ЖК в Києві можуть збільшиться в середньому на 3-6 місяців.

Джерело