Реєстрація /

Спостерігається різке зростання активності споживачів в електронній комерції

Електронні продажі зростатимуть.

Згідно з дослідженням Colliers International ExCEEding Borders, спостерігається різке зростання активності споживачів в електронній комерції, яка фундаментально впливає на трансформацію ритейлу, пов'язану з розвитком технологій і змінами в поведінці споживачів. Також значно збільшився відсоток людей старше 55 років, які тепер переходять від офлайн покупок в інтернет-магазини.

Спорт – одна з тих категорій, в яких відбулися зміни. Оскільки більшість людей перебували в межах своїх міст, своїх будинків протягом тривалого періоду часу, вони почали приділяти більше уваги спортивним заняттям і проводити більше часу на природі. Таким чином, інтерес до велосипедів і туристичного спорядження в першій половині 2020 року досяг рекордного рівня на більшій частині території Центральної та Східної Європи.

«Через численні обмеження постраждав сектор громадського харчування.  Ми, зазвичай, їли вдома частіше, ніж раніше, або готували їжу, або замовляли доставку через Інтернет. Але наша соціальна природа й, часом, бажання, щоб «хто-небудь інший приготував», цілком можуть вселяти надію у відновлення цього сегмента», – говорять у Colliers International.

Стаття по темі: Ринок готелів в Україні після карантину: ринок тільки починає відновлюватися

Особлива категорія, в якій спостерігається значне зростання – це витрати на охорону здоров'я. Слово «термометр» в більшості країн з'являлося в Пошуку Google в 5-6 разів частіше, ніж рік тому.

Раніше повідомлялося, що в результаті пандемії COVID-19 постраждали практично всі бізнес процеси, зокрема на ринках торговельної нерухомості в усьому світі. Урядові обмеження, введені відносно роботи торговельних центрів, пунктів обслуговування, закладів громадського харчування, розваг і дозвілля призвели до динамічного зростання продажів в е-комерції та змін в поведінці споживачів. Це також сприяло зниженню відвідуваності торговельних центрів на 20-45% (залежно від країни), якщо порівнювати дані за середину 2020 року з відповідним періодом 2019 року.

Джерело